10 mitalia NU:lle Laviaareista

18.5.2016

Nurmijärven Uinnin uimarit kisasivat 14–15.5.2016 Laviaareissa. Kilpailut järjestettiin Espoonlahdessa 50 metrin radalla. Kaksipäiväinen kilpailu keräsi yli 3000 starttia. Kilpailut houkuttelivat uimareita Suomen seurojen lisäksi Venäjältä, Norjasta ja Virosta.

Nurmijärven Uinnista osallistui kilpailuihin 14uimaria, jotka suorittivat yhteensä 52 starttia. Mitaleita kilpailuista saavutettiin yhteensä 10 kappaletta; Aino Koskelo saavutti T11 sarjassa kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Uusilla ennätyksillä hopeamitalit tulivat 50m rintauinnista ajalla 43.59 ja 200m sekauinnista ajalla 2:57.46. Pronssia Aino saavutti 50m vapaauinnista ajalla 33.67 ja 100m rintauinnista ajalla 1:33.47. Eetu Einto saavutti P16 sarjassa kaksi hopeaa. Hopeat tulivat uusilla ennätysajoilla 50m ja 100m rintauinneista. Ajat olivat 50m matkalla 32.88 ja 100m matkalla 1:13.33. Miro Juvonen saavutti hopeaa miesten 100m selkäuinnista ajalla 1:02.80. Milla Nikkanen saavutti hopeaa T15 sarjan 200m selkäuinnista uudella ennätysajalla 2:39.07. Aapo Liljaniemi saavutti pronssia 200m sekauinnista P14 sarjassa uudella ennätysajalla 2:40.67. Sonja Salmimies saavutti pronssia T12 sarjan 50m rintauinnissa ajalla 41.50.

Kilpailut menivät seuralta mukavasti ja uimarit tekivät paljon uusia ennätyksiä. Kesän pääkilpailuihin Rollo-uinteihin ja IKM-uinteihin on jo monia seuran uimareita rikkonut aikarajoja. Molemmat kilpailut ovat kesäkuussa ja niissä kilpaillaan eri ikäluokkien Suomen mestaruuksista.