10 mitalia Nurmijärven Uinnin uimareille Mastersien Suomenmestaruuskilpailuissa

21.3.2017

Lyhyen 25m radan masters- uimareiden avoimet SM-kilpailut kisattiin 17-19.3.2017 Lappeenrannassa. Masters ikäsarjat alkavat 25- 29 vuotijaiden ikäsarjasta ja uusia ikäluokkia on aina 5 vuoden välein. Vanhimmat kilpaluihin osallistuneet olivat yli 80 vuotiaita. Kilpailuihin osallistui 450 uimaria 70 eri seurasta ja startteja kilpailuissa tehtiin yhteensä 1750 kappaletta. Kilpaluihin osalistui myös uimareita Virosta ja Venäjältä. Kilpailut olivat kova tasoiset, mistä kertoo kisoissa tehdyt 50 suomen ennätystä, 8 pohjoismaiden ennätystä ja 1 Euroopan ennätys. Nurmijärven Uinnista osallistui kilpailuihin 6 uimaria. Seuran uimari starttasivat viikonlopun aikana 24 henkilökohtaista starttia ja 4 viesti starttia.

Nurmijärven Uinti saavutti upeasti 10 mitalia kilpailuista. Mitaleista 2 oli kultaa, 2 hopeamitaleja ja 6 pronssimitaleita. Päivi Rantala saavutti jokaisesta henkilökohtaisesta lajista mitalin ja saldoksi kertyi yhteensä 5 mitalia sisältäen yhden kullan, yhden hopean ja kolme pronssia. Päivi saavutti mitalit ikäsarjassa 50- 54 vuotiaat. Kultaa Päivi saavutti 200m perhosuinnissa, hopeaa 1500m vapaauinnissa ja pronssimitalit 400m sekauinnista, 200m sekauinnista ja 400m vapaauinnista. Marko Juvonen kauhoi kolme mitalia ikäsarjassa 25- 29 vuotiaat, joka sisälsi värisuoran. Markolle tuli mestaruus 100m selkäuinnissa, hopeaa 50m selkäuinnissa ja pronssia 200m selkäuinnissa. Petra Sinisalo- Katajisto kauhoi pronssille 50m vapaauinnissa sarjassa 45- 49 vuotiaat ja Tiina Kämäräinen pronssille 200m selkäuinnissa 35- 39 vuotiaiden sarjassa. Ulla Vainikka sarjassa 50- 55 vuotiaat ja Juha Jantunen myös samassa sarjassa miehissä kauhoivat upeasti 8 parhaan joukkoon useammassa lajissa.

Kilpailut olivat NU:n urheilijoille jättimenestys ja henkilökohtaisia ennätyksiä syntyi useita. Seurojen välisessä pistekilpailuissa NU kahmi 119 pistettä ja sijoittui upeasti sijalle 19 pistekilpailussa. Tästä on hyvä jatkaa kohti Lokakuuta, jolloin Tikkurilassa järjestetään pitkällä radalla Masterssien SM-kilpailut.