20 mitalia Nurmijärven Uinnille viikonlopun kilpailuista

15.10.2015

Nurmijärven Uinnin uimarit kilpailivat viikonloppuna Vantaan Myyrmäessä Vanderssin Pärskeissä ja Riihimäellä Mikropolix-Uinneissa. Molemmat kilpailut uitiin 10.10.2015 ja kisat olivat 25 metrin altaassa. Molemmat kilpailut olivat kansallisia kilpailuita. Myyrmäessä kilpaili 12 seuran uimaria ja Riihimäellä kilpaili 7 seuran uimaria. Vantaalta oli kotiin tuomisina 15 mitalia ja Riihimäeltä 7 mitalia.

Vantaalla mitaleita uivat Eetu Einto, Miro Juvonen, Anna Jantunen, Viivi Iivari, Milla Nikkanen, Jon Byskov, Roosa Paukku, Matias Jokilahti ja Tiia Nikkanen. Eetu saavutti kisoista neljä mitalia, joista kultia oli 2. Kultaa Eetu voitti ennätysajoillaan P-14 sarjan 100 metrin vapaauinnissa ajalla 59,54 ja saman sarjan 100 metrin sekauinnissa ajalla 1:06,11. Hopeaa Eetu saavutti 50 metrin vapaauinnissa ajalla 27,23 ja 100 metrin selkäuinnista ajalla 1:08,67. Miro Juvonen voitti molemmat matkansa miesten sarjassa. Lajit olivat 100 metrin vapaauinti ajalla 56,19 ja 100 metrin selkäuinti ajalla 1:01,11. Anna Jantunen saavutti kultaa naisten sarjan 50 metrin perhosuinnista ajalla 31,16 ja hopeaa saman sarjan 100 metrin sekauinnista ajalla 1:10,38. Molemmat ajat olivat Annan uusia ennätyksiä. Viivi Iivari saavutti kultaa naisten sarjan 200 metrin sekauinnissa ajalla 2:29,93, mikä alitti SM-kilpailuiden aikarajan ja pronssia saman sarjan 100 metrin sekauinnista ajalla 1,11,38. Milla Nikkanen voitti T-14 sarjan 100 metrin sekauinnin ennätyksellään 1:14,93 ja Jon Byskov voitti 800 metrin vapaauinnin miesten sarjan myös ennätyksellään 9:57,68. Mitaleille uivat myös Roosa Paukku 800 metrin vapaauinnissa hopealle naisten sarjassa, Matias Jokilahti hopealle miesten sarjan 50 metrin selkäuinnissa ja Tiia Nikkanen pronssille naisten sarjan 100 metrin vapaauinnissa.

Riihimäellä puolestaan mitaleita saavuttivat Otto Kuusisto, Aino Koskelo, Sonja Salmimies ja Edla Wuori. Otto Kuusisto ui kilpailuissa hienosti monta ennätystä ja saavutti kultaa P-11 sarjan 100 metrin vapaauinnissa ajalla 1:15,69 ja hopeaa saman sarjan 50 metrin rintauinnista ajalla 47,77. Aino Koskelo ui kultaa T-10 sarjan 100 metrin vapaauinnista ajalla 1:18,54. Sonja Salmimies saavutti yhden kullan ja kaksi hopeaa T-12 sarjasta. Kultaa tuli 50 metrin rintauinnista ajalla 41.69 ja hopeat 200 metrin vapaauinnista ajalla 2:39.67 ja 100 metrin vapaauinnista ajalla 1:14.61. Edla Wuori ui hienosti ennätykset jokaisessa lajissa ja saavutti mitalin 100 metrin sekauinnissa T-12 sarjassa ajalla 1:28.16.

Molemmissa kisoissa tehtiin paljon uusia henkilökohtaisia ennätyksiä ja myös seuraennätyksiä rikottiin. Uimarit ovat hyvässä vauhdissa kohti lokakuun lopun ja marraskuun pääkilpailuja.