Alina Antila välieriin Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla

8.8.2019

Nurmijärven Uinnin Alina Antila edusti Suomea 21.7-28.7.2019 Azerbaidzhanin Bakussa järjestetyillä Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla. Kilpailuihin osallistui 48 maasta yli 2000 urheilijaa, jotka kilpailivat kymmenessä eri lajissa. Kilpailu oli Euroopan Olympiakomitean järjestämä, missä nuoret ratkoivat Euroopan mestaruudet nuorten sarjoissa. Suurelle osalle urheilijoista tämä oli ensimmäinen arvokilpailu. Uinteihin Suomelta osallistui yhteensä 13 hengen joukkue. Uinneissa kilpailtiin tytöissä 14-15 vuotiaissa ja pojissa 15-16 vuotiaissa pojissa. Suomea edusti uinneissa 8 tyttöä ja 5 poikaa.

Alina Antila Kilpaili Bakussa 100- ja 200 metrin selkäuinneissa. Alina saavutti välieräpaikan 200 metrin selkäuinnissa parantaen vanhaa ennätystään yli sekunnilla aikaan 2:27,21. Välierässä Alinan sijoitus oli 16 ajalla 2:28,32. Toisessa lajissa 100 metrin selkäuinnissa Alina sijoittui sijalle 23. Alinan aika 100 metrillä oli 1:06,78.

Suomen joukkueella menivät kilpailut vahvasti. Suomi saavutti kaikki lajit huomioiden 6 mitalia ja 16 pistesijaa kilpailuista. Mitalit tulivat yleisurheilukentiltä. Uineissa saavutti yhteensä 3 uimaria finaalipaikan sekä poikien 4x100 metrin vapaauintiviesti joukkue.

Kilpailut olivat Alinalle ensimmäiset kansainväliset arvokilpailut. Samalla Alina oli Nurmijärven Uinnin ensimmäinen edustaja, ketä on selvinnyt kansainvälisiin arvokilpailuihin. Kesä oli muutenkin menestyksekäs Nurmijärven Uinnille ja kesän arvokilpailuissa tuli erittäin hyvää menestystä, mikä lupaa hyvää tulevaisuuteen.