Alina Antilalle pronssimitali Ikäkausimestaruusuinneista

4.12.2017

Alina Antila ja 100 m selkäuinnin pronssimitali

Lyhyen radan Ikäkausimestaruusuintien loppukilpailut kilpailtiin 1-3.12.2017 Vaasassa. Kilpailut olivat 12 – 15 vuotiaille tytöille ja 13 -16 vuotiaille pojille ikäkausi Suomenmestaruus kilpailut. Jokaisessa lajissa pääsi mukaan alkukilpailuiden 16 parasta uimaria. Kilpailuissa oli yli 400 uimaria ympäri suomea.

Alina Antila edusti menestyksekkäästi Nurmijärven Uintia kilpailuissa. Alina ui kolme lajia Vaasassa sijoittuen jokaisessa kahdeksan parhaan joukkoon ja kruununa upeille kilpailuille oli pronssimitali 100 metrin selkäuinnista. Alinan pronssiin oikeuttanut aika T13 sarjan 100 metrin selkäuinnissa oli 1,06,06, millä hän paransi kuukauden takaista ennätystään yli kahdella sekunnilla. Saman ikäluokan 100 metrin vapaauinnissa Alina sijoittui kahdeksanneksi uudella ennätysajalla 1:01,35. Kolmas Alinan lajeista oli 50 metrin selkäuinti, missä hän taisteli upeasti T15 sarjassa kaksi vuotta vanhempien kilpailussa sijalle 8 uudella ennätyksellä 30,85. Hän oli oman ikäisistään matkan nopein ja vuotta vanhempiakin kerkesi vain yksi edelle. Loput, ketkä edelle kerenneistä olivat 2 vuotta vanhempia.

Alinan suoritukset nostivat seurojen välisessä pistekilpailuissa Nurmijärven Uinnin sijalle 29, mikä on erittäin hieno suoritus pieneltä seuralta. Kilpailuissa oli seuroja yhteensä 58 ja moni iso seura jäi taaksemme. Kunnon ajoitus onnistui erinomaisesti ja tulokset olivat mainioita. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä ja pitkän radan kautta.