KOULULAISUINTIKISAT TO 3.5.2018 klo 09.00 - 12.30 - Aikataulu ja ohjeita osallistujille

1.5.2018

Tässä kirjeessä tärkeää tietoa tapahtuman kulusta sekä ohjeet paikanpäällä toimimiseen.

AIKATAULU

09.00 saapuminen Uimahallille

09.20 kisalämpät altaan vieressä

09.30 kilpailut alkaa

11.30 palkintojen jako

12.30 bussit lähtevät kouluille

Jokaisella uimarilla tulee olla mukana uima-asu ja pyyhe, sekä vaatteet päällä uivilla puhtaat pusero ja mieluiten pitkät housut ja pitkähihainen paita. Ne puetaan uima-asun päälle. Jännittäviin odotteluihin on hyvä varata mukaan myös vesipullo. Uimari käyttää myös uimalakkia (ei pakollinen).

- Aulassa NU edustajat ottavat uimarit vastaan (tunnistaa NU paidasta) ja antavat pukukoppiin ranneke-avaimen.

- Uimarit käyvät ensin ilman uimapukua suihkussa vasta sen jälkeen uimapuku päälle ja siirtyminen hallin puolelle.

- Kaikki muut altaat ovat vapaassa käytössä paitsi iso allas 25m, missä kisat.

- Hallin seiniltä löytyy aikatauluja, ainakin lastenaltaan vierestä sekä hallin aulasta

- Uimari odottaessa omaa uintivuoroa, katselu onnistuu altaan kääntöpäädyssä, lähellä lastenallasta. Ethän häiritse kisassa parhaillaan uivia uimareita. Kannustaa saa! 

 

KISAT klo 09.30 - 11.30

- Kuulutamme uimarit ns. kahteen keräilyerään. Ensimmäisessä keräilyssä on kahdeksan tuolia, mihin uimarit menevät odottamaan sille numeroidulle tuolille mikä on hänen lähtöratansa numero. NU edustaja on paikalla ohjaamassa oikealle tuolille. Tässä kuunnelkaa tarkasti kun nimi sanotaan, jotta osaatte olla omassa erässänne uimassa.

- Kun kaikki valmiina tuolissa, NU edustaja ohjaa uimarit jonossa toiseen keräilyyn. Tässä keräilyssä ohjataan uimarit jonossa lähtöpallin taakse, mistä kilpailujohtajan (valkoinen asu) viheltäessä kolme kertaa pilliin kehottaa valmistautumaan lähtöön. Tämän jälkeen, yksi pitkä vihellys jolla kehotetaan uimaria siirtymään starttipaikalle - veteen, hyppykorokkeelle tai sen viereen. Lähtö tapahtuu komennolla "paikoillenne", jonka jälkeen annetaan äänimerkki. Tästä äänimerkistä uimari lähtee uimaan.

- Lähtö on sallittu lähtöpallilta, lähtöpallin vierestä ja vedestä

- Uintitapa on vapaa, joten välillä saa vaikka vaihtaa tyyliä. Uimari ui kuitenkin joko vatsallaan tai selällään, uimalajista riippuen. Päädyssä tulee koskettaa päätykaakelia. Tämä on merkki, että on uinut matkansa. Jos ui 50m matkaa, kääntöpäädyssä tulee koskea päätykaakelia, minkä jälkeen lähdetään uimaan takaisin lähtöpäätyyn. Maaliin päästään kun kosketettu lähtöpäädyn kaakelia

- Kun kaikki samassa erässä mukana olleet ovat uineet maaliin, saa sen jälkeen vasta nousta altaasta. Altaasta nousu tapahtuu pitkän sivun kautta portaista ylös, ei siis päädystä. Kisa uidaan minuutin lähtövälillä, joten altaasta poistuminen pitää tapahtua reippaasti.

- Viestimatkalla seuraava saa lähteä vasta kun edellinen uimari on koskettanut altaan päätyä.

 - Paluukuljetukset kouluille tapahtuvat vasta kun koko tapahtuma on ohi. Avainrannekkeet tulee palauttaa hallin aulaan NU edustajille.

 

Kilpailujohtaja käy kaikki ohjeet käydään läpi kisojen alussa

Käytössä on 8 rataa ja ajanotto tapahtuu käsiajanottona

Tulokset ratkeavat erien perusteella, erillisiä finaaleja ei uida. 3 parasta palkitaan palkintojen jaossa kun kaikki ovat uineet oman lajinsa, loput tulokset julkaisemme myöhemmin.

Lisäksi arvomme kaikkien uimareiden kesken Nurmijärven Uinnin ilmaisen valmennuksen tasoisessaan uimaryhmässä koko syyskaudeksi.

 

OIKEIN HAUSKAA UINTIPÄIVÄÄ!