Manseuinnit kasvattavat suosiotaan

14.3.2017

Elli Lenkkeri ©Anssi Imppola


Nurmijärven Uinnin joukkueen urakka kääntyi pitkän päivän iltaan


 Lauantaina 11.3. uitiin Kalevan Uintikeskuksessa Tampereella kansalliset Manseuinnit. Paikalla oli yli 800 uimaria ja startteja kertyikin lähes 2700. Suosiota selittävät varmastikin Tampereen loistava sijainti, Kalevan viihtyisä Uintikeskus sekä kesän tulevat Ikäkausimestaruus-uinnit, jotka uidaan Tampereella.
 
Nurmijärven Uinti osallistui kilpailuihin laadukkaalla joukkueella. Uudenmaan suuren pienen seuran mitalitilin avasivat 50 metrin rintauinnissa Sonja Salmimies sijoittumalla T13 sarjassa upeasti hopealle ja Aino Koskelo sijoittumalla samassa sarjassa hienosti pronssille. Aino Kuusisto kiri T11 sarjassa, vaativassa pitkän altaan 200 metrin sekauinnissa, hopealle. Nurmijärven Uintia edustavat Lumi Luoma ja Oskari Cederqvist tekivät hyvää jälkeä 50 metrin selkäuinnissa illan jo pimetessä. Lumi sijoittui pronssille sarjassa T13 ja Oskarin leiskautti hopealle sarjassa P14.
 
Mitaleitakin enemmän lämmittivät hienot aikarajojen alitukset ja omat ennätykset. Aaro Imppola alitti ensimmäisellä 200 metrin sekauinnillaan Rollo-uintien aikarajan kirkkaasti 6 sekunnilla. Saana Yritys alitti 100 metrin vapaauinnissa IKM -kisarajan ajalla 1:05.21 ja Kerttu Koivuniemi niin ikään 100 metrin vapaauinnissa aikuisten SM-kisarajan ajalla 1:03.32. Janica Nieminen paransi 50 perhosuinnin ennätystään hienot 7 sekuntia ja Eemi Niininen sekä 100 metrin että 50 metrin rintauinnin ennätystään 3 sekuntia. Parhaasta esityksestä miesten rintauinnissa vastasi Porin Uimaseuran Matti Mattson, joka otti oman paikkansa tulosluettelon kärjessä varmalla otteella.
 
Muista hienoista uintisuorituksista vastasivat Nurmijärven Uinnin puolesta Joel Lipponen ja Ville Nieminen, Lyydia Leskinen ja Sonja Tarkiainen, Eetu Einto ja Roosa Andelin, Aino Kontiainen ja Taiga Yritys, Eedi Imppola ja Elli Lenkkeri, Erja Tiljander ja Sini Kalvola, Jon ja Jan Byskov, Milja Korhonen ja Aleksi Vuorio sekä Ville-Veikko Katajisto. Joukkueen kapteenina toimi Marko Juvonen.
 
Illan viimeiseen koitokseen naisten 1500 metrin vapaauintiin päästiin starttaamaan kello 21.50. Maria Yritys teki hienon urakan uimalla 1500 metriä aikaan 21:40.51 vielä pitkän illan päätteeksi ja todisti samalla, että mihin kellonaikaan tahansa voi uida hienon ehjän suorituksen. Tämän on mahdollistanut pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen harjoittelu, johon Nurmijärven Uinti seurana ja Rajamäen Uimahalli tarjoavat erinomaiset puitteet.
 
 

X

 

Teksti: Piia Luoma

Kuvat:Anssi Imppola
 
 

Taiga Yritys ©Anssi Imppola
Janica Nieminen ©Anssi Imppola
Eemi Niininen ©Anssi Imppola
©Anssi Imppola