Miro Juvoselle seuran historian ensimmäinen A-finaalipaikka Suomenmestaruuskilpailuissa

30.3.2016

Ylärivi vasemmalta Kerttu Koivuniemi, Viivi Iivari, Alina Katajisto. Alarivi vasemmalta Miro Juvonen, Milla Nikkanen, Anna Jantunen. Kuvasta puuttuu Tiia Nikkanen

Helsingin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa järjestettiin uinnin Suomenmestaruuskilpailut ja Nuortenmestaruuskilpailut 24–28.3.2016. Kilpailut samalla toimivat Olympialaisten ja EM-uintien näyttökilpailuna. Kilpailuihin osallistui 607 uimaria 65 eri seurasta ja uimarit starttasivat kilpailuissa yli 2200 kertaa. Nurmijärven Uinnilta oli kilpailuissa mukana 7 uimaria, jotka uivat 16 henkilökohtaista starttia ja naisilla oli viestijoukkue 4x100 metrin vapaauintiviestissä.

Kilpailut sujuivat erinomaisesti seuran uimareilta. Miro Juvonen saavutti kilpailuista upean 5 sijan 200 metrin selkäuinnissa, mikä oli seuran historian ensimmäinen A-finaalipaikka. Alkuerissä Miro sijoittui viidenneksi ajalla 2:14,08 ja finaalissa Miro vielä paransi aikaan 2:13,20. Molemmat uinnit olivat Miron ennätyksiä. B-finaalin viidennen sijan Miro nappasi 100m selkäuinnista ajalla 1:02,41. Viivi Iivari ui kolmessa henkilökohtaisessa lajissa pitkän radanennätyksen. Ennätykset syntyivät 100 metrin perhosuinnissa, 50 metrin perhosuinnissa ja 400 metrin sekauinnissa. Viivi paras sijoitus tuli 400 metrin sekauinnissa, missä hän sijoittui sijalle 22 ajalla 5:32,15. Anna Jantunen ui ennätyksen 50 metrin selkäuinnissa ja aika oli 33,70. Milla Nikkanen teki ennätyksen 200 metrin selkäuinnissa ajalla 2:40,41.

Naisten viestijoukkue sijoittui hienosti 4x100 metrin vapaauintiviestissä sijalle 19. Viestissä uivat Viivi Iivari, Kerttu Koivuniemi, Alina Katajisto ja Tiia Nikkanen. Joukkue paransi 4 sekuntia lähtöaikaa ja loppuaika oli 4:12,91.

Kilpailut sujuivat oikein hienosti Nurmijärven Uinnilta. A-finaalipaikka oli seuran historian ensimmäinen ja pitkään aikaan ensimmäinen Nurmijärveläiselle uinnille. Seurojen välisessä pistekilpailussa sijoituimme sijalle 30, joka on erinomainen suoritus pieneltä seuralta kilpailuissa, missä on koko suomen parhaat seurat mukana. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän ja ensi syksyn koitoksia.

(Teksti: Marko Juvonen)