Nurmijärven Uinnille lukuisia ennätyksiä ja yksi hopea kovatasoisista Speedo Cup uinneista

6.10.2015

Nurmijärven Uinnin uimarit osallistuivat 11 uimarin joukkueella Espoonlahdessa järjestettyihin Speedo Cup kilpailuihin 3- 4.10.2015. Kilpailut olivat kovatasoiset ja mukana oli lukuisia Suomen huippu-uimareita. Kilpailuissa oli startteja yli 2000 ja uimareita yli 500 kappaletta. Kilpailut uitiin 25m radalla samassa altaassa, missä kilpaillaan18- 22.11.2015 sekä aikuisten että nuorten Suomenmestaruuksista.

Seuran uimarit saivat saaliiksi lukuisia uusia henkilökohtaisia ennätyksiä sekä yhden hopeamitalin; Miro Juvonen saavutti hopeaa miesten sarjassa 200m selkäuinnissa uudella ennätysajalla (2,09,76), millä taistellaan A/B-finaalipaikoista Suomenmestaruuskilpailuissa.

Eetu Einto ui neljässä lajissa kuuden parhaan joukkoon 14-vuotiaissa pojissa. Eetu ui Viidenneksi 200m selkäuinnissa ajalla 2,24,94 ja 200m sekauinnissa ajalla 2,24,08. Kuudennet sijat Eetu ui 100m rintauinnissa ajalla 1,13,32 ja 200m rintauinnissa ajalla 2,44,37.

Anna Jantunen ui kolmessa lajissa kuuden parhaan joukkoon naisten sarjassa. Ennätykset tulivat 200m selkäuinnissa, missä sijoitus oli neljäs ajalla 2,26,43 ja 50m selkäuinnissa, missä sijoitus oli viides ajalla 31,77. Anna sijoittui myös kuudenneksi 100m selkäuinnissa ajalla 1,08,29.

Milla Nikkanen sijoittui viidenneksi 13- vuotiaissa tytöissä 200m selkäuinnissa ajalla 2,37,84, mikä oli Millan uusi ennätys.

Ville-Veikko Katajisto ja Merili Kallas uivat erinomaisesti ja tekivät jokaisessa neljässä startissaan henkilökohtaiset ennätyksensä.

Kaiken kaikkiaan kilpailut menivät loistavasti keskellä kovaa harjoituskautta. Yli puolet starteista oli ennätyksiä ja erityisen hyvin onnistuttiin 200 metrin matkoilla. Uimareiden kestävyysominaisuudet ovat hyvän harjoittelun seurauksena selkeästi kehittyneet kuluvan syksyn aikana. Tämä lupaa hyvää kauden tulevia pääkilpailuja silmällä pitäen.