Nurmijärven Uinnin ryhmä kilpasilla Saksan Hammnissa 1.-2.4.2017

4.4.2017

Nurmijärven Uinnin kakkosryhmä kävi hakemassa kansainvälistä kisakokemusta keväisestä Saksasta Hammnista. Osallistuimme 10. Hammer Sparkassen-cuppiin, jotka uitiin Maksimare urheilukeskuksen 50-metrisessä sisäaltaassa. Osallistujia kaksipäiväiseen kilpailuun tuli isäntämaan lisäksi 8 maasta : Hollanti 6 seuraa, Italia 2 seuraa, Unkari, Romania, Sveitsi, Venäjä, Irlanti ja Suomi, yhteensä 605 uimaria tekivät 2987 kisastarttia.

Uimarimme sijoittuivat kilpailussa komeasti, jokainen diplomeilla palkittavan 10-parhaan joukkoon ja peräti yksi mitalisijoituskin tuli.

Aino Koskelo ui pronssia 400m sekauinnissa ja diplomit tuli 100m ja 200m perhosuinneista sijoituksilla 7.  Ville-Veikko Katajisto sijoittui diplomeille kolmesti : 50m selkää sija 6. ja 10. sijat tulivat 50m vapaauinnissa ja 200m selkäuinnissa.   Aapo Liljaniemi ui kahdesti diplomeille ollen kuudes 50m ja 200m rintauinnissa. Merili Kallas oli 8. 50m vapaauinnissa ja 7. 200m:llä. Sonja Salmimies oli 10. rintauinnissa matkoilla 50m ja 200m.

Ennätysajat olivat tiukassa ulkomaalaisessa ympäristössä. Kolme uimariamme pystyivät tekemään uuden ennätysuinnin : Ville-Veikko 50m selkää 33,80 ja 50m vapaauintia 29,48, Aapo 100m vapaauinnissa 1.05,13 ja Aino 50m selkää 38,80 mutta kovatasoisessa kisassa ne eivät riittäneet palkintosijoihin.

Paljon jäi mukaan kisamatkalta muistoja, uusia tapoja ja uusia ystäviäkin.