Nurmijärven Uinnin uimarit hyvässä iskussa Speedo Carnival uinneissa Espoonlahdessa

12.2.2018

Mitalistit Alina Antila ja Laura Saarela

Nurmijärven Uinnin uimarit osallistuivat 14 uimarin joukkueella Espoonlahdessa kilpailtuihin Speedo Carnival uinteihin 3.2.2018. Kilpailut kilpailtiin 50 metrin radalla. Nämä olivat Ensimmäisiä pitkän radan kilpailuja tällä kaudella, mikä näkyi isona osallistujamääränä kilpailuissa. Kisoissa starttasi yli 550 uimaria 1750 starttia. Nurmijärven Uinnin uimarit olivat hyvässä iskussa ensimmäisissä pitkän radan kisoissa ja jokainen uimari teki ennätyksiään.

Nurmijärven Uinnin uimarit starttasivat kilpailuissa 31 kertaa, joista saavutuksina 2 kultamitalia ja yksi pronssimitali. Alina Antila saavutti kilpailuista upeasti kaksi mitalia ja molemmat uinneista olivat myös hänen pitkän radan ennätyksiä. Alina saavutti kultaa T15 sarjan 200 metrin selkäuinnissa ajalla 2:33,88 ja pronssia saman sarjan 100 metrin selkäuinnista ajalla 1:09,78. Molemmilla ajoilla Alina meni oman ikäsarjan pitkän radan Suomen tilastoissa sijalle 2. Laura Saarela saavutti upeasti kultamitalin T12 sarjan 50 metrin selkäuinnissa ajalla 39,81. Laura starttasi kisoissa myös 4:llä muulla matkalla, joissa jokaisessa hän teki ennätyksen ja rikkoi samalla kahdessa lajissa Rollo-uintien aikarajaa. Aino Kuusisto sijoittui upeasti sijalle neljänneksi T13 sarjan 100 metrin perhosuinnissa parantaen ennätystään kuusi sekunttia aikaan 1:18,69. Ajallaan Aino meni oman ikäsarjan pitkän radan Suomen tilastoissa sijalle 2.

Kokonaisuutena Nurmijärven Uinti oli kilpailuissa hyvällä ilmeellä liikkeellä. Uimarit jaksoivat hyvin tsempata läpi pitkän kisapäivän ja ennätyksiä tuli jokaiselle uimarille lähes joka startissa. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä ja pitkän radan kautta. Pääkilpailut koittavat sitten kesäkuussa.