Nurmijärven Uinnin uimarit kauden ensimmäisissä pitkän radan kilpailuissa Turussa

13.2.2017

Nurmijärven Uinnin uimarit olivat kilpailemassa lauantaina 11.2.2017 Turussa Viking Line-uinneissa 50-metrin altaassa. Kilpailut olivat seuran uimareilla kauden ensimmäiset pitkällä radalla. Kilpailuissa oli hyvä osallistuminen; startteja 1400 kappaletta. Nurmijärven uinnista kilpailuihin lähti 16 uimaria, jotka starttasivat kilpailuissa 37 kertaa.

Kotiin tuomisina kilpailuista tuli yksi kulta, kaksi hopeaa ja yksi pronssi sekä tukku ennätyksiä:

Sonja Salmimies voitti 200 metrin rintauinnissa kultaa T13 sarjassa uudella ennätyksellään 3:07,28. Aino Koskelo saavutti 400 metrin sekauinnissa hopeaa T12 sarjassa uudella ennätyksellään 6:07,41. Aino Kuusisto saavutti kilpailuista kaksi mitalia ja yhden neljännen sijan T11 sarjassa. Hopeaa Kuusisto saavutti 50 metrin perhosuinnissa ajalla 37,99 ja pronssia 100 metrin rintauinnissa ajalla 1:40,13. Kaikki nämä olivat Kuusiston uusia ennätyksiä. Rollo-rajan kesän 2017 kilpailuihin saavutti Sini Kaivola 100 metrin rintauinnissa.

Starteista yli 50 % oli ennätyksiä, mikä lupaa oikein hyvää tässä vaiheessa kautta. Keväällä seuran uimarit kilpailevat suurimman osan kilpailuista pitkällä radalla, koska siellä uidaan kesän arvokilpailut. Maaliskuussa NU: n uimarit kilpailevat pitkällä radalla Vantaalla ja Tampereella.