Nurmijärven Uinnin uimarit rohmusivat mitaleita ELMO-Lehti uinneista

11.10.2017

Nurmijärven Uinnin uimarit osallistuivat 9 uimarin joukkueella Kirkkonummen Elmo - Lehti uinteihin. Kilpailut kilpailtiin 25 metrin radalla ja kisoissa startattiin hieman yli 900 kertaa. Kilpailut olivat pitkät ja viimeiset startit uitiin vasta puoli kymmenen aikaan illalla. Tästä huolimatta Nurmijärven Uinnin uimarit uivat loistavasti läpi kilpailuiden

Nurmijärven Uinnin uimarit starttasivat kilpailuissa 24 kertaa, joista saavutuksina 2 kultamitalia, 4 hopeamitalia ja 1 pronssimitali. Seuran uimareista onnistui kaksi mitalia saavuttamaan Alina Antila, Aapo Liljaniemi ja Jon Byskov, tämän lisäksi Sonja Salmimies saalisti yhden mitalin. Alina Antila saavutti kilpailuista upeasti molemmista starteistaan mitalin T14 sarjassa uusilla ennätysajoilla. Kultaa Alina saavutti 50 metrin perhosunnista ja hopeaa 200 metrin sekauinnista. Sonja Salmimies saavutti kultamitalin T14 sarjan 100 metrin sekauinnista. Aapo Liljaniemi ui kaksi hopeamitalia miesten sarjan 50 metrin perhosuinnissa ja 100 metrin selkäuinnissa. Jon Byskov ui miesten sarjassa hopeaa 200 metrin vapaauinnista ja pronssia 200 metrin sekauinnissa. Nurmijärven Uinnin uimareista viiden parhaan joukkoon upeasti sijoittuivat Aino Kuusisto T12 sarjan 50 metrin vapaauinnin neljännellä sijalla ja Aino Koskelo T12 sarjassa 100- ja 200 metrin sekauinneissa. Milja Korhonen ja Laura Saarela uivat upeasti kisoissa omia ennätyksiä.

Nurmijärven Uinnin uimarit kilpailevat vielä Hakunilassa, Tampereella ja Lohjalla ennen marraskuun alussa käytäviä ikäkausimestaruusuintien karsintoja, mitkä ovat syyskauden pääkilpailu. Kilpailu on suora valtakunnallinen loppukilpailu 10 – 11 vuotiaille tytöille ja 11 – 12 vuotiaille pojille. Vanhemmille ikäluokille kilpailu on karsintakilpailu Ikäkausimestaruusuintien finaaleita varten. Finaaleihin pääsee Suomen 16 parasta joka lajista. Vaasassa pidettävissä finaalissa ikäluokat ovat 12 – 15 vuotiaat tytöt ja 13 – 16 vuotiaat pojat.