Nurmijärven Uinnin uimarit vauhdissa Vantaalla ja Espoossa

8.3.2016

Nurmijärven Uinnin nuoremmat uimarit kisasivat 5.-6.3.2016 Vantaan Junior Meetissä pitkällä 50m-radalla. Kisoista haettiin aikarajojen alituksia sekä aikaparannuksia pitkänradan arvokilpailuihin Rollo-uinteihin toukokuulle. Vanhemmat uimarit kisasivat 5.3.2016 Espoonlahdessa Cetus Games kilpailuissa pitkällä 50m-radalla. Kilpailuista haettiin SM-aikarajojen alituksia ja Valmistavia startteja SM-kilpailuita varten.

Mitalisijoituksia Junior Meetissä saavutti kolme uimariamme. Kaksi mitalisijoitusta sai Aino Koskelo T11 ikäsarjassa, joista kultamitali tuli 200 metrin sekauinnissa ajalla 3:02.00 ja hopeamitali 50m perhosuinnnissa ajalla 38.30. Sonja Salmimies voitti T12 sarjan 50m rintauintia ajalla 41.74. Ville-Veikko Katajisto sijoittui toiseksi sarjassa P14 200m selkäuintia ajalla 2:49.17.

Mitalisijoituksia Cetus Gamesistä saavutti kaksi uimariamme. Miro Juvonen sijoittui pronssille miesten sarjan 200 metrin selkäuinnissa ajalla 2:16,04. Eetu Einto sijoittui pronssille 100 metrin rintauinnissa P16 sarjassa ajalla 1:15,82.

Aikaraja-alituksen kesän Rollo-uinteihin saavutti Tatu Saareks P13 sarjaan lajissa 100 metrin rintauintia ajalla 1:36.47. Maaliskuun SM-kilpailuihin aikarajoja alitti Viivi Iivari 100 metrin perhosuintiin ajalla 1:08.65 ja 100 metrin vapaauintiin ajalla 1:03.03.

Kilpailut toimivat hyvänä päätöksenä kovalle hajotusperiodille, mihin sisältyi ulkomaan leiri Las Palmasissa 21.2- 1.3.2016. Leirillä saatiin tehtyä kovia harjoituksia 50m-radalla ja täysipainoista valmistautumista kohti kevään ja kesän pääkilpailuja.