Uintikarnevaalit 2023

16.5.2023

Nurmijärvellä 10.5.2023

 

KOULULAISTEN UINTIKARNEVAALIT RAJAMÄEN UIMAHALLILLA UNELMIEN LIIKUNTAPÄIVÄNÄ

Koululaisten liikuntatapahtumista suosituksi tullut Uintikarnevaalit teki paluun tänä vuonna Unelmien liikuntapäivänä 10.5.2023 Rajamäen uimahallilla. Uintikarnevaalien lähtökohtana on aina ollut osallistuminen iloiseen tapahtumaan, jossa kukin osallistuja ui tyylillään - vatsallaan tai selällään. Tapahtuma oli avoin kaikille Nurmijärven kouluille ja tarkoitettu 1-6 luokkien oppilaille. Tapahtuma toteutettiin koulupäivän aikana yhteistyössä Nurmijärven Uinti ry:n, Rajamäen Uimahallin ja Nurmijärven kunnan kanssa.

Tapahtumapäivänä uimahallille saapui yli 150 iloista ja jännittynyttä 1-6 luokkalaista oppilasta Nurmijärven eri kouluista opettajien johdolla odottamaan omaa vuoroaan hypätä altaaseen. Ja tyylejä juuri altaaseen hyppäämisen osalta nähtiin lähes yhtä monta kuin oli uimareita. Uintikarnevaaleissa uitiin pääasiassa 25 metrin altaan päästä päähän, ainoastaan 5-6 luokkalaiset uivat pidemmän 50 metrin matkan yksilösuorituksissaan. Tunnelma kisoissa oli korkealla, kun koulujen oppilaat kisasivat ikäluokittain uintimitaleista. Uimarit jaksoivat yleisön kannustaessa pistää parastaan Uintikarnevaalin viimeisinä uitujen viestienkin aikana. Viesteissä sallittiin myös uimalaudat apuvälineinä kaikkein pienimmille ja 5-6 lk viesti toteutettiin pelastusuintiviestinä, jolloin startti oli vedestä, uimari eteni kylkiuintia ja veri perässään pelastusrengasta.

Hyvin sujuneen tapahtuman takasi useat talkoolaiset, hyvää työtä tehneet opettajat sekä päätähtenä kaikki osallistuneet uimarit.

Parasta aikaa vietetään valtakunnallista Uimataitoviikkoa 15.-21.5.2023. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliito (SUH) haluaa viikon aikana korostaa uimataidon merkitystä ja uimaopetuksen tärkeyttä Suomessa. Tavoitteena on inspiroida kaikenikäisiä kehittämään omaa uimataitoaan - taitoa, joka tarjoaa elämyksiä, edistää hyvinvointia ja lisää turvallisuutta. Nurmijärven Uinti ry kannustaakin nyt uintikarnevaaliin osallistuneita uimareita ja myös muita alakouluikäisiä tutustumaan lyhyeen kesätekniikkakurssiin, joka järjestetään neljänä tiistaina alkaen 23.5.2023. Syksyllä elo-syyskuussa alkavat myös pitkäkestoiset vesiralli-, harraste- ja tekniikkaryhmät, joissa pääsee käsiksi uintitekniikkaan ja kehittämään uintia ensi vuoden uintikarnevaalia silmällä pitäen. Tule mukaan Uimaan hyvään seuraan!